Нашето Местоположение
VIP EYE LASER | Dr . METE | Dr. OSMAN | SELMANI PAK CAD USKUDAR / ISTANBUL / TURKEY

E mail
info@vipeyelaser.com

ОЧНА ЕСТЕТИЧНА ХИРУРГИЯ

https://www.vipeyelaser.bg/

Какво представлява естетичната хирургична процедура на клепачи – блефаропластика? Как се извършва?

Блефаропластиката е вид естетична операция, която коригира отпаднали клепачи или долни клепачи и може да включва премахване на излишната кожа, мускули и мазнини. С възрастта, клепачите се отпускат и мускулите, които ги поддържат отслабват. В резултат на това излишна мазнина може да се събере над и под клепачите, причинявайки увисване на горни клепачи и торбички под очите.

Освен че състаряват, силно увисналата кожа около очите може да намали периферно зрение, особено горната и външната част на зрително поле. Чрез блефаропластиката може да се намалят или премахнат проблемите със зрението и очите ще изглеждат по-млади.

Какви са признаците и кой е подходящ за пластика на клепачи?

Пластиката на клепачи се търси предимно от хора, търсещи лечение против стареене. Отпускането на кожата около очите е естествен процес на стареене, може да помислите за такава хирургическа намеса, ако започнете да намирате такива ефекти неприятни. Хората се интересуват от блефаропластика, ако имат и значителни торбички под очите или ако веждите им започват да увисват.

За някои хора, блефаропластика е начина за спряване с козметичния проблем. Кандидат за тази процедура също може да сте ако вашето зрение е засегнато от увисналата кожа. Някои хора се оплакват, че зрението им при гледане нагоре е блокирано от висящата кожа.

За да намалят рисковете от усложнения, може да сте добър кандидат, ако не пушите и нямате хронични заболявания, които могат да повлияят на вашето възстановяване.

Как се определя извършването на операция за повдигане  на клепачите?

Преди блефаропластиката, ще имате преглед с хирурга, за да се обсъди състоянието и очакванията ви от операцията.

Физическо изследване: Това може да включва измерване на клепачите ви и изследване производството на сълзи.

Изследвание на зрението: Проверка на очите и визуален тест, включително периферно зрение. В случаите, когато има вероятност за засягане на периферното зрение.

Снимка на клепачите: Снимки на очите, взети от различни ъгли, които ще послужат за преподготовка за операция.

Как се извършва пластика на горни клепачи?

Ако се извършва само пластика на горни клепачи, операцията може да се извърши с местна анестезия. Периода на операция не надвишава 1 час. Количеството кожа и мазнини, които трябва да се отстранят се определя чрез предварително очертаване. Обикновено разрезната линията за да не е видима се прави по специален начин и така че да се скрива в сгъвката на клепача.

Как се осъществява пластика на долни клепачи?

Блефаропластиката на долния клепач обикновено включва отстраняване на мазнините, което допринася за образуването на торби под очите, понякога се отстранява и малко количество кожа. Разрезът може да бъде от вътрешната страна на клепача или от външната страна под долните мигли. При някои хора долният клепач може да бъде закрепен към костния скелет.